Indiferent dacă ai o familie, ești celibatar sau dorești să investești într-un bun imobil, decizia de a procura o locuință, pe lângă resursele financiare, necesită documentare și timp pentru a alege cel mai bun dezvoltator imobiliar, unul în care să ai încredere și care are o experiență în acest domeniu.
Am selectat pentru tine câteva repere pentru a te ajuta să găsești un dezvoltator imobiliar bun și ceea ce trebuie să cunoști atunci când urmează să procuri o locuință în proces de construcție.
Experiența se construiește în timp.
Cu toții cunoaștem că încrederea se construiește în timp, un dezvoltator imobiliar de încredere va avea în spate, cel puțin, o experiență în a construi și preda în exploatare un anumit spațiu, indiferent dacă această experiență presupune imobile rezidențiale sau comerciale. Trecând prin acest procedeu, dezvoltatorul imobiliar demonstrează capacitatea sa de a investi și gestiona resurse financiare și de a duce la bun sfârșit proiectele.
În formă ideală ar fi, desigur, un bloc rezidențial deoarece construcția și predarea în exploatare a acestui tip de imobil presupune perseverență, rigurozitate dar și aptitudini de management eficient.
Cere cât mai multe informații.
Un dezvoltator imobiliar de încredere, îți va oferi toate informațiile pe care le vei solicita, începând de la experiența sa și finisând cu materialele pe care le va utiliza în procesul de construcție, tehnici și termeni de exploatare. Un dezvoltator imobiliar de încredere nu se teme să ofere aceste informații. Fii cât mai concret, apelează la detalii importante pentru tine și familia ta, informează-te dacă te avantajează datele primite, discută-le pe cele la care îți apar semne de întrebare.
Oferă rate pentru procurarea bunurilor imobile.
Un alt factor pe care-l puteți lua în considerare atunci când selectați un dezvoltator imobiliar este și faptul că acesta poate oferi rate directe, fără implicarea serviciilor bancare. Atrageți atenție ce fel de rate se oferă, fixe sau cu dobândă, care este termenul acordării și condițiile contractuale. Posibilitatea acordării acestor tipuri de finanțare determină stabilitatea financiară și juridică a dezvoltatorului imobiliar.
Apelează la recomandări.
Recomandările sunt cea mai sugestivă carte de vizită a unui dezvoltator imobiliar, află care sunt proiectele anterioare, cât de inovative sunt, cât de sustenabile și acceptabile pentru un trai modern și confortabil. Caută video-uri, articole despre aceste proiecte, interesează-te de calitatea construcției și materialele utilizate în procesul de construcție.
Producere proprie de materie primă.
Un dezvoltator imobiliar de succes va avea grijă ca investițiile sale să fie orientate corect, astfel, o caracteristică ar fi și prezența propriilor domenii de producție aferente procesului de construcție și amenajare. Acest factor influențează direct și costul bunului imobil, astfel încât costul final al unei locuințe argumentat poate fi oportun pentru familia ta.
Alți factori care pot să indice că, dezvoltatorul imobiliar pe care l-ați selectat, este unul experimentat și că va duce la bun sfârșit proiectul ar putea fi:
· Deține în proprietate privată terenul pe care se construiește complexul rezidențial, pentru ca ulterior să-l transmită viitorilor proprietari de locuințe;
· Participă activ la dezvoltarea infrastructurii orașului;
· Ține cont de aspectele urbane care pot influența confortul viitorilor locatari;
· Are un proces comunicațional transparent, prezintă evoluții din șantier și respectă termenii specificați în contract;
· Este responsabil social.
Experiența dezvoltatorului imobiliar A-casa întrunește toate aceste criterii, fapt care-l poziționează printre dezvoltatorii imobiliari de top din Republica Moldova. Cu fiecare proiect lansat, A-casa, redefinește ce înseamnă design, construcție, amenajare și infrastructură, pentru că scopul principal al acestuia este de a-i face pe moldoveni să gândească dincolo de limitele caselor lor și de a ridica împreună standardele de viață din Moldova la un alt nivel.
«Credem că să trăiești frumos înseamnă să trăiești conectat. Conectat cu natura prin materiale curate și procese responsabile. Conectat cu orașul prin infrastructură și amplasare comodă. Conectat cu oamenii din jur prin deschidere și respect reciproc. Conectat cu tine însuți prin armonia, eleganța și durabilitatea case.»
Spune Mihail Cebanu, directorul dezvoltatorului imobiliar A-casa.
Autor: Tatiana Fala
Commentaires