top of page

Ghid de achiziție a unui bun imobil.

Achiziționarea unei proprietăți poate fi una dintre cele mai importante decizii financiare pe care le vei lua în viața ta. Cu toate acestea, acest proces poate deveni mai ușor și mai puțin stresant atunci când urmezi pașii esențiali și te pregătești corespunzător.

Pentru a-ți simplifica procesul de identificare a unui bun imobil potrivit familiei tale, am creat un ghid care vine să te susțină în procesul de luare a deciziei de achiziție.


Pentru început, stabilește clar obiectivele și necesitățile tale în ceea ce privește proprietatea.

  • Începe prin a nota tot ceea ce consideri important într-o casă. Aici poți include numărul de dormitoare necesare, planimetria generală, accesul la transport public, apropierea de școli sau locul de muncă, într-un cuvânt orice alte caracteristici care contează pentru tine și familia ta.

  • După ce ai listat toate elementele importante, începe să le prioritizezi. Ce este absolut esențial și ce este dorință? De exemplu, numărul de dormitoare ar putea fi esențial, dar o piscină în curte ar fi o dorință.

  • Evaluează-ți bugetul și resursele financiare disponibile. Cuantifica cât poți cheltui pentru o proprietate fără a te încărca financiar. Acest lucru te va ajuta să stabilești limite realiste pentru cumpărare.

  • Gândește-te la viitor și la modul în care nevoile tale se pot schimba. Dacă planifici să întemeiezi o familie, ai nevoie de spațiu suplimentar. Dacă te gândești la mobilitatea pe termen lung, accesul la transport public sau infrastructura din zonă poate fi deasemena un factor important.

  • Stabilește zonele geografice care ți se potrivesc cel mai bine, școlile, serviciile publice și facilitățile din apropiere pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții tale.

Identifică locuința în baza criteriilor de mai sus.

  • Începe prin a utiliza criteriile pe care le-ai stabilit anterior pentru a face o listă clară cu ceea ce cauți într-o proprietate. Aceasta poate include numărul de dormitoare, dimensiunea curții, localizarea și altele.

  • Site-urile de vânzare a bunurilor imobile oferă opțiuni de filtrare a căutărilor. Utilizează aceste filtre pentru a reduce numărul de rezultate și pentru a-ți concentra atenția asupra locuințelor care se potrivesc cel mai bine criteriilor tale.

  • Analizează cu atenție fotografiile și tururile virtuale ale proprietăților care te interesează, acest lucru te poate ajuta să faci o preselecție înainte de a vizita fizic proprietățile.

  • Vizitează fizic șantierul de construcție, informează-te direct de la dezvoltator și pune accent pe necesitățile prioritizate la început.

  • Fă o mică primblare pe jos, vezi ce parcuri ai alături, care este infrastructura alăturată, accesul la facilitățile orașului ș.a.

După ce ai identificat locuința, ai discutat cu managerul de vânzări, te-ai convins că anume aceasta este locuința în care dorești să locuiești, analizează-ți posibilitățile financiare. În cazul în care dorești să apelezi la un credit imobiliar sau de ipotecă, mai fă și o analiză financiară proprie, pune accent pe cheltuieli, rata de credit și necesarul financiar al familiei tale.

Unul din factorii importanți în achiziția unei locuințe este și faptul că, trebuie să ei decizia în termeni oportuni. Domeniul imobiliar este un sector al pieții dinamic, iar costurile pentru un bun imobil cresc în timp. Astfel, o dată cu avansarea construcției și dacă amâni decizia de la un sezon la altul poți să obții ulterior un preț diferit de cel pe care îl ai la moment.

Te așteptăm la Hora Village să vezi ce avantaje îți oferă complexul, care este etapa de construcție și să primești o consultație gratuită de la experții imobiliari ai dezvoltatorului A-casa, sună acum la 022 222 208 și programează o vizită direct pe șantier.


Autor: Tatiana Fala


193 afișări0 comentarii

Коментарі


bottom of page