top of page

Cine este un dezvoltator imobiliar și prin ce etape trece în construirea unui imobil?Dezvoltator imobiliar - planificare

Un dezvoltator imobiliar este o companie specializată în achiziționarea, dezvoltarea și vânzarea proprietăților imobiliare. Acest rol implică o serie de responsabilități, de la identificarea terenurilor potrivite pentru construcții, până la proiectarea și promovarea finală a proiectelor imobiliare. Dezvoltatorii imobiliari joacă un rol crucial în industria construcțiilor, având un impact semnificativ asupra dezvoltării și transformării urbanistice a comunităților. Într-o propoziție, dezvoltatorii imobiliari se ocupă de tot procesul de aducere la viață a unui proiect imobiliar.


Dezvoltatorii imobiliari se ocupă doar de construcția locuințelor? Care e procesul?


Procesul de aducere la viață a unui proiect imobiliar este complex și implică mai multe etape cruciale, abilități diverse și o colaborare eficientă între diferite echipe și profesioniști. Construcția este cea mai cunoscută fază a dezvoltării imobiliare întrucât aceasta este și cea mai vizibilă. Dar, haideți să analizăm în detaliu toate etapele prin care trebuie să treacă un proiect imobiliar pentru a ajunge la realitate.


Totul începe cu o idee, fie că este vorba despre dezvoltarea unui ansamblu rezidențial, a unui centru comercial sau a unei clădiri de birouri - prima etapă este conceptualizarea. Aici, echipa explorează posibilitățile, identifică nevoile pieței și definește care sunt obiectivele proiectului.


Odată ce conceptul și obiectivele sunt stabilite, este necesară efectuarea unor studii de fezabilitate, adică efectuarea unei analize financiare, a studiilor de piață, a evaluării terenului și a analizelor tehnice. Aceste informații sunt cruciale pentru a determina cât de reală este posibilitatea realizării proiectului și pentru a stabili bugetul inițial necesar și termenele de finalizare.


După ce s-a ajuns la concluzia că proiectul poate fi realizat, este importantă obținerea aprobările și permiselor necesare. Aici, dezvoltatorii imobiliari trec printr-o adevărată călătorie birocratică ca să obțină consimțământului autorităților pentru a începe construcția. Acest proces poate fi cât se poate de simplu și cât se poate de complicat - totul depinde de locație și de natura proiectului.


Cu aprobările în mână, se trece la etapa de design și proiectare. Aici, arhitecții și inginerii colaborează pentru a crea planurile detaliate ale construcției. E necesar ca acest proces să implice nu doar aspectul estetic al clădirii, ci și aspecte funcționale, de siguranță și eficiență energetică. Ne oprim aici un moment să vă reamintim că A-casa, dezvoltatorul imobiliar de încredere, pune un mare accent pe durabilitatea locuinței, astfel, planificarea detaliată a aspectelor indicate este indispensabilă.


În timp ce arhitecții, designerii și inginerii se ocupă de proiectare, dezvoltatorii imobiliari încep procesul de achiziție a terenului. Știm că alegerea locației este esențială, deoarece aceasta va influența succesul proiectului. Odată ce terenul este achiziționat și pregătit, se trece la faza de construcție efectivă despre care vă spuneam inițial - etapa care se vede. Aici, constructorii lucrează la materializarea viziunii arhitecturale.


Să zicem că s-a trecut prin aceste etape, proiectul se construiește. Mai știți ce e la fel de important? Gestionarea eficientă a proiectului. Acest lucru implică coordonarea tuturor echipelor implicate, gestionarea bugetului și respectarea termenelor stabilite. De asemenea, se monitorizează calitatea lucrărilor pentru a se asigura că acestea corespund standardelor stabilite.


După ce se finalizează construcția, se trece la etapa de finisare și amenajare, adică se adaugă detaliile finale, se efectuează lucrări de amenajare peisagistică și se asigură că toate elementele funcționale sunt, într-adevăr, funcționale.


Și, uite așa am ajuns la ultima etapă, cea de livrare a rezultatului final către clienți sau chiriași. Acesta poate fi un proces complex, care implică vânzarea, închirierea sau administrarea proprietăților, în funcție de natura proiectului.


În concluzie, dezvoltatorii imobiliari sunt profesioniștii dedicați construcției de imobile. Prin abilități vaste în domenii precum finanțele, dreptul imobiliar, managementul proiectelor și marketingul, dezvoltatorii imobiliari sunt adevărați piloni în dezvoltarea urbană contemporană.


După cum ați fi putut observa, procesul de construcție a locuințelor sau spațiilor comerciale nu este unul dintre cele mai ușoare, respectiv, necesită o expertiză vastă, abilități de gestionare și o colaborare eficientă în echipă - atribute pe care le avem la A-casa, datorită experienței de peste 10 ani în dezvoltarea imobiliară. Aducând la viață proiecte complexe, dezvoltatorii imobiliari au un impact profund asupra comunităților locale, generând locuri de muncă, oferind locuințe și contribuind la evoluția urbană.Șantierul Hora Village, lucratorii lucreaza pe șantier


Autor: Lazur Victoria

86 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page