top of page
Caută

CUM SELECTEZI PLANIMETRIA PERFECTĂ PENTRU FAMILIA TA?

Este o întrebare pe care și-o pun 99 la sută din cei care planifică să procure o locuință și e una din cele mai frecvente întrebări pe care le primesc experții noștri imobiliari.

Din acest motiv am decis să venim cu o serie de recomandări în acest sens.


Deci, haideți pentru început să răspundem la întrebarea: Ce este o planimetrie perfectă pentru fiecare din noi? Cu siguranță că, răspunsurile vor fi cele mai variate, începând de la numărul de dormitoare și finisând cu spațiile pentru garderobă sau balcon. Cert este faptul că, totul variază în funcție de scopul achiziției, preferințele individuale, de numărul de membri din familie ș.a.


Adesea, deja la etapa de reparație a locuinței, proprietarii constată că spațiul nu le permite să-și realizeze necesitățile vieții cotidiene, nu este suficient loc pentru o cabină de duș sau nu este posibil de comasat livingul cu bucătăria, iar pentru a evita acest lucru, venim cu o serie de recomandări pentru cei ce se gândesc să-și procure în curând o locuință:

  • Luați în considerare numărul de membri ai familiei, atât acum, cât și pe viitor.

Dacă acum sunteți un cuplu nou format, sau aveți în plan să vă măriți familia, analizați dacă aparent în curând s-ar putea să aveți nevoie de un dormitor suplimentar.

  • Faceți o listă de dorințe în materie de planimetrie.

Doriți un dressing? Notați. Doriți 2 băi? Notați. Această listă poate include atât acele lucruri cu care deja sunteți obișnuiți și ați vrea să le vedeți în viitoarea locuință, cât și cele pe care nu le-ați avut încă, dar le planificați pe viitor, cum ar fi spre exemplu un spațiu amenajat special pentru uscarea rufelor sau o mică debara în interiorul apartamentului.

  • Selectați planimetrii cât mai aproape de ideal.

Multe familii procură o locuință cu gândul la replanificarea lui ulterioară. Dar, în practică, acest lucru dă mari bătăi de cap, în special atunci când vine vorba despre un perete principal sau camera de baie, în plus, procesul de replanificare induce cheltuieli adiționale și poate da mari bătăi de cap proprietarilor.

  • Calculați suprafața necesară pentru fiecare odaie.

Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți câți m2 aveți nevoie, spre exemplu, pentru camera de baie sau dacă în bucătărie o să încapă toată tehnica pe care o preconizați.

  • Nu uitați de spațiul pentru recreere.

Pe lângă toate lucrurile, mobilierul și tehnica de care veți avea nevoie în viitoarea locuință, trebuie să țineți cont și de spațiul de recreere împreună cu familia sau, eventual, unde ați putea primi oaspeți.

  • Imaginați-vă că locuiți deja în această locuință.

Pentru a înțelege dacă vă va fi confortabil aici redați în gând rutina zilnică, gândiți-vă la obiceiurile pe care le aveți, ce și unde ve-ți plasa, unde vor fi întrerupătoarele, cum se vor deschide ușile, într-un cuvânt amenajați imaginar locuința astfel încât să fie comod pentru toată familia.



Acestea sunt doar câteva sugestii pe care le ve-ți primi atunci când o să veniți la o prezentare fizică cu experții în vânzări ai dezvoltatorului imobiliar A-casa. Ținem la fiecare client în parte, la fiecare viitor locatar, pentru că știm că un viitor sustenabil și confortabil începe anume la etapa de selectare a planimetriei potrivite.


Autor: Tatiana Fala

 
 
 

Comentários


bottom of page