top of page

Jurnal de șantier - Hora Village

Dragilor, uite că a mai trecut o lună din calendar și, totodată, o lună încărcată de noi lucrări la complexul Hora Village.

Tocmai de aceea venim cu un nou jurnal de șantier, menit să-ți aducă toate informațiile importante, astfel încât să fii mereu la curent cu stadiul lucrărilor. Inginerii noștri ne trimit în timp real cele mai noi vești cu privire la cele mai recente evoluții, iar noi îți povestim totul cu drag în această rubrică lunară. În acest fel ne poți fi alături, fie doar și cu gândul, până când cheile casei tale te vor aduce aici, într-o comunitate frumoasă.


Află că se muncește la capacitate maximă pe șantier, pentru că dorim să ne menținem constant la etapa de lucrări preconizată .

În luna martie am finalizat mai multe categorii de lucrări, în timp ce altele au înregistrat o evoluție semnificativă, dar hai să le relatăm pe rând, așa cum v-am obișnuit.


Până în prezent, la blocurile 1 și 2 (blocuri de apartamente) a fost finalizată zidăria pereților exteriori, iar zidăria pereților interiori este încă în plin proces, un număr considerabil de apartamente fiind deja compartimentate prin zidăria totală a pereților. Totodată, menționăm că la blocul 1 am inițiat montarea ramelor ferestrelor de la etajele 1 și 2.


Suntem încântați să vă anunțăm că am demarat lucrările de terasament la blocurilor 3 și 4, fapt care denotă startul construcției acestor blocuri de apartamente. În următoarea perioadă planificăm aici o concetrare masivă a forțelor de muncă și, respectiv, o evoluție notabilă a construcției.


Dacă la sfârșitul lunii februarie, în blocul 10 aveam primul townhouse cu ramele ferestrelor instalate, află că acum această lucrare a fost realizată la toate townhouse-urile ce aparțin acestui bloc. Deci avem 14 căsuțe de tip townhouse situate la cea mai înaintată etapă, deoarece, pe lângă fixarea ferestrelor, am demarat și montarea fațadei.


La Blocul 11 (bloc de townhouse-uri), toate lucrările aferente construcției pereților și planșeelor sunt finalizate. Mai mult decât atât, am executat în totalitate construcția luminatoarelor naturale, zidăria coșurilor de fum și nelipsita curățenie generală care denotă trecerea la o nouă serie de lucrări.


Evoluția blocului 12 a mers în tandem cu cea de la blocul 11, căci și aici am finalizat construcția luminatoarelor naturale, zidăria coșurilor de fum și efectuarea curățeniei generale. În plus, am demarat anveloparea spațiului comercial și, ulterior, a montării fațadei în proporție de 70%.


Progrese semnificative am avut și la blocul 13 (bloc de townhouse-uri), căci în jurnalul lunii precedente vorbeam despre cofrarea, armarea și betonarea etajului, iar acum ne bucurăm să vedem blocul 13 construit în totalitate, având luminatoarele naturale finisate și coșurile de fum zidite.


Forfota de la blocul 14 ne amintește de un furnicar, deoarece imaginea de ansamblu evoluează frumos de la o zi la alta. După terasament și săpături, am purces la construcția fundației, apoi a soclului - lucrări care, de altfel, au fost finalizate cu succes. În prezent se efectuează lucrări de hidroizolație și de umplutură cu pământ.


Aferente lucrărilor de construcție, sunt cele de trasare a canalizării destinate blocurilor 10 și 11.


Evaluând dinamica proiectului, avem toate motivele să fim încrezători în forțele proprii și să împărtășim toate reușitele alături de voi.













Autor: Grecu Liliana

111 afișări0 comentarii
bottom of page