top of page

,,Orașul Profesiilor”- cel mai mare proiect internațional de orientare în carieră pentru copii, desfășurat la Chișinău.

Acest proiect social a permis copiilor să devină ,,angajați” ai Republicii Moldova pentru o zi, o oportunitate unică de a explora lumea profesiilor și de a-și descoperi propriile interese.

Un pașaport ce conține evidența profesiilor activate, zâmbetul și grija instructorilor, performanța și dedicația celor implicați a trezit în copii sentimentul de apartenență și interesul față de propriile capacități ca potențiali angajați.

La prima ediție au fost eliberate peste 14 mii de pașapoarte și un număr de vizitatori estimat la peste 50 000 de oameni, un succes ce îl considerăm însemnat pentru societate și care se aliniază cu scopul acestui proiect - de a propulsa generațiile țării noastre să activeze pe viitor, acasă.

Spiritul responsabilității a mobilizat atât mediul de afaceri, cât și instituțiile guvernamentale. Astfel, copiii au avut parte de domenii de activitate precum medicină, inginerie, ordinea publică, agricultură, construcție, tehnologia informațională, ș.a.


În acest mod, micuții s-au aflat imaginar în pielea unui doctor stomatolog, farmacist și au învățat cum să acorde primul ajutor medical. Un interes aparte le-a trezit profesia de chinolog și de criminalist, prin care au avut ocazia să-și pună amprenta în pașaport și apoi să o cerceteze cu lupa. Le-a incitat curiozitatea și un atelier al profesiilor de felcer, montator de gresie și faianță, în cadrul căruia au pătruns în lumea construcțiilor.


Opt iunie, 2024 a marcat un început mic, dar temeinic și de impact în construcția unui cult al profesiilor în care copiii noștri- temelia viitorului nostru, să se regăsească.

Misiune pe care și-a propus-o și HORA Binelui, de a preveni cauzele care împiedică dezvoltarea Acasă, iar reușita acestei inițiative este dovada unei implicări active în drum spre prosperitate.


,,Orașul Profesiilor vine să dezvăluie meseriile îndrăgite de cei mari pentru ce mici. Un eveniment inovator și plin de energie, conceput pentru a oferi fiecărui copil șansa de a-și descoperi potențialul într-un mod interactiv și distractiv. Dorim să inspirăm și încurajăm fiecare copil să exploreze pasiunile sale și să-și dezvolte abilitățile într-un mediu deschis și prietenos”

a precizat Tatiana FALA- Administratorul Fundației de binefacere HORA Binelui.


20 afișări0 comentarii

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page