top of page

Jurnal de șantier - Hora Village

Vedem Complexul Hora Village ridicându-se sub ochii noștri, la propriu, iar pentru cei curioși venim cu informații noi în rubrica ‘’jurnal de șantier’’.


Blocul 1 (bloc de apartamente) este blocul cel mai apropiat de intrarea principală. Aici s-au construit pereții de la etajul doi (etaj locativ), iar acum se fac toate pregătirile necesare pentru betonarea planșeului.


Blocul 2 (bloc de apartamente) - aici s-a efectuat o serie de lucrări: s-a finalizat fundația blocului, lucrare care necesită multă atenție și o concentrare mai mare a forței de muncă, s-au turnat pereții parterului (nivel destinat spațiului comercial), s-a turnat planșeul parterului iar în prezent se toarnă betonul armat în cofrajul pereților de la etajul unu (etaj locativ).


Blocul 10 (bloc de townhouse-uri) continuă să fie la cea mai înaintată etapă a construcției. Dacă vizitați șantierul și alegeți să intrați într-unul din townhouse-urile acestui bloc, cu ușurință vă veți imagina planimetria potrivită, geamurile panoramice, vederea spre exterior și alte detalii care vor face parte dintr-un nou început. La acest bloc s-au încheiat lucrări de betonare cu turnarea ultimului planșeu, în totalitate. În prezent se efectuează lucrări de pregătire către instalarea sistemului de ventilare cu recuperare de căldură – sistem care vine cu avantaje incontestabile atunci când vorbim despre eficiența energetică, costuri de întreținere mai mici și aer nepoluat în casă.


La blocul 11 (bloc de townhouse-uri) s-a turnat planșeul de la parter și s-au finanlizat toți pereții de la etajul unu.


Blocul 12 (bloc de townhouse-uri) a ajuns la stadiul lucrărilor similar blocului 11. La ambele blocuri se efectuează pregătiri pentru turnarea planșeului.


Blocul 14 reprezintă un nou bloc de townhouse-uri. Aici lucrările au început în forță – se fac primele acțiuni necesare fundamentului.


În continuare, pe șantierul Hora Village se lucrează asupra drumurilor principale din cadrul complexului, iar noi ne și imaginăm aleea pietonală umbrită de copaci, străzile iluminate frumos și multe familii îndrăgostite de un nou stil de viață.









Autor: Grecu Liliana



11 afișări0 comentarii
bottom of page